Nyheter, Tips & Råd, Våra egna resereportage

Inspirationsboost från Nya Zeeland!

Nya Zeeland hamnar ofta lite i skymundan från grannlandet Australien så i detta inlägg följer lite kort info om detta vackra land och tips på de alternativ som finns för dig som vill åka dit och studera =)

  • Huvudstad: Wellington
  • Yta: 268 021 km2
  • Befolkningsmängd: 4,471 miljoner (2013)
  • Fårmängd: Får > människor
  • Valuta: NZD, $1 nzd = ca. 6,4kr (2015-03-19)
  • Världsdel: Oceanien

Nya Zeeland är ett otroligt vacker land med en liten folkmängd vilket medfört att ett antal storfilmer valt landet som inspelningsplats, då bland annat alla filmer i Sagan om Ringen-triologin som exempel. Landet är även känt för att erbjuda mycket i äventyrsväg och bungy-jump är nästan en nationalsport =) I bilderna nedan kommer du bland annat se att du kan hitta på allt från att paddla havskajak, till glaciärvandringar eller bestiga Mount Doom i hjärtat av Mordor i sann LOTRsanda 😉 ”Throw it into the fire” och så vidare…

Nu kommer lite bilder från detta magiska land som förhoppningsvis kan inspirera till ett kortare eller längre besök!

Tycker du att detta verkar finfint så kan du antingen välja att studera som study abroad student 1 till 2 terminer på något av de två universiteten som vi på Språkpunkten samarbetar med på Nya Zeeland. University of Canterbury i Christchurch som du även kan läsa ett blogginlägg om här, eller på Auckland University of Technology som kommer komma upp på vår hemsida nästa vecka =) —> Universitet i Nya Zeeland!

Ett annat alternativ är att åka till Nya Zeeland på Språkresa och då finns det också ett antal olika skolor att välja på som du kan se här —> Språkresor till Nya Zeeland!


Känns detta som något för dig kan du ringa oss på 018-551020 eller maila till ida@sprakpunkten.se så hjälper jag dig! =)

Ha det bra!!

/ Ida

Lämna en kommentar