Okategoriserat, Skolinformation, Språkresa, Språkstudier, Våra egna resereportage

Mest bokade språkskolan 2023…

är fantastiska Españolé International House i Valencia, Spanien!

Hur kommer detta sig? Jo, för att det är en bra språkskola helt enkelt och som dessutom ligger i en otroligt attraktiv stad. Vi jobbar såklart med många andra bra språkskolor i Spanien samt övriga delar av världen men just detta inlägg skall ha fokus på IH Valencia!

Skolan ligger i centrala Valencia och hushåller i moderna lokaler med gamla influenser, en perfekt blandning av gammalt och nytt. Det finns en rad olika boendealternativ att välja mellan; värdfamilj, residens, delad lägenhet, något som passar alla. Man kan välja mellan att studera standard 20 lektioner per vecka eller 25-30 lektioner per vecka om man föredrar intensivkurs. Det finns även möjlighet att läsa affärsspanska för den som är intresserad av affärsvärlden i spansktalande länder. Du kan även kombinera din språkkurs med matlagning eller segling, en dröm för många! 🥘⛵️🌊

Vad är det då som gör Valencia så attraktivt?

Valencia är Spaniens tredje största stad med ca. 800 000 invånare. Det är en stad som har något för alla; en vacker historisk stadskärna, moderna kulturområden samt en lång grön park som sträcker sig genom hela staden (där gamla floden Turia förut låg) för att endast nämna några få saker. Sedan får man inte glömma att havet bara är en kort busstur från staden, kan det bli bättre?

Det finns även massvis med fantastiska restauranger runt om denna stad, den spanska matkulturen uppskattas av många och man förstår varför. Fisk och skaldjur är populärt tack vare närheten till havet, tapas i mängder och man får inte glömma den kända Paellan. När det kommer till dryck finns det mycket gott att upptäcka, Spanien är känt för sina viner och många av dem kommer från just Valencia. Sedan är det något annat många associerar med Valencia, små runda söta saker, nämligen apelsiner! 🍊 Vill man göra en utflykt finns flertalet apelsinodlingar/farmar strax utanför staden, här får man upptäcka hur de som driver farmen jobbar och det brukar även inkludera en rad smakprover. Mums!

Kortfattat finns det mycket att utforska i Valencia och denna stad är ett mycket bra alternativ till Barcelona. Det är billigare att leva och bo här och det är betydligt mindre turister! Win-Win!

Är du redo för ditt valencianska äventyr? 😉🇪🇸

Kontakta oss via mejl eller telefon om du är intresserad av att åka på språkresa hit (eller någon annanstans för den delen). Skolstart kan ske varje måndag för de som har förkunskaper, är man total nybörjare sker skolstart vid specifika datum. Man kan till stor del finansiera språkstudierna med hjälp av studiemedel från CSN om man är borta i minst 3 veckor (samt har fyllt 20 år).

info@eduplanet.se / 018 – 55 10 20

Lämna en kommentar