Medicinstudier, Skolbesök, Skolinformation

Skolbesök på Lithuanian University of Health Sciences (LSMU) i Kaunas

I början av april fick jag möjligheten att besöka en av våra skolor, Lithuanian University of Health Sciences (LSMU) i Kaunas. På LSMU kan du studera till bland annat läkare, tandläkare, apotekare, och veterinär.  Jag besökte samtliga fakulteter och fick en väldigt positiv inblick om hur det är att studera vid detta universitet. LSMU är den största institutionen för högre studier inom Biomedicin i Litauen och Kauno Klinikos, där de som studerar till läkare, tandläkare och sjuksköterskor gör den praktiska delen av sin utbildning är det största sjukhuset i de Baltiska staterna.

LSMUs fakulteter ligger lite utspridda över staden. De består av både nya moderna samt lite äldre studiebyggnader, alla väldigt bra utrustade. Staden i sig är inte den modernaste, men väldigt charmig och trivsam. Den har en fantastiskt vacker gammal stadskärna och Kaunas är känt för dess kreativa street art, det är ett nöje att promenera runt i denna stad. Det är relativt smidigt att ta sig till Kaunas från Sverige, de har en egen internationell flygplats men man får oftast mellanlanda för att ta sig dit. Annars flyger man till Litauens huvudstad, Vilnius och tar sedan tåg därifrån till Kaunas.

Här kommer lite bilder från mitt besök:

LSMU

Faculty of Medicine

Glada studenter! 🙂

Faculty of Odontology

Faculty of Veterinary Medicine

Veterinärstudenternas campus.

Faculty of Pharmacy

Några bilder av staden Kaunas! 🙂

Har ni några frågor eller funderingar kring studier på detta universitet är ni varmt välkomna att kontakta mig på medicin@eduplanet.se eller slå en signal på 018 55 10 20.

/Johanna Boman

Lämna en kommentar