Skolinformation, Tips & Råd

Studera engelska på Malta

Kan du tänka dig att åka och förbättra din engelska och kombinera studierna med sol, härliga stränder, kristallklart vatten, spännande kultur, unik historia, pittoreska gränder och en mängd roliga aktiviteter och utflykter? Då kan Malta vara destinationen för dig!

Vi på Språkpunkten hjälper dig gärna att boka in en språkresa hit, och vi törs lova att det kommer bli lärorikt ett minne för livet! Samtidigt som du förbättrar din engelska på skolans språkkurs njuter du av allt som detta fantastiska lilla örike har att erbjuda.

Malta har ett behagligt klimat med en badsäsong som sträcker sig mellan april-oktober. Inte helt fel =) För dig som inte bara vill ägna fritiden åt sol & bad, shopping och Maltas häftiga uteliv finns det också mycket annat att uppleva. Läs om det lite mer okända Malta i ett av våra tidigare blogginlägg ”Magiska Malta”.

Malta har det mesta – och på korta avstånd! Hitta lugnet och koppla av i någon av Vallettas parker eller längs de lugna gatorna i Mdina, eller upplev det livliga och berömda nattlivet i Paceville! För kulturälskare, erbjuder Malta imponerande arkitektur, intressanta muséer och värdefulla konstverk. För dig som vill testa på att dyka eller är van dykare finns det möjlighet att kombinera språkkursen med just dykning! Om det inte är nog så kan du ta färjan över till Sicilien och även få uppleva en del av Italien.
Med andra ord kommer du aldrig att behöva ha tråkigt på din språkresa till Malta, det finns alltid något nytt att upptäcka.

En språkresa till Malta passar alla åldrar. Vi har ungdomskurser från 13 år, vuxenkurser från 16 år samt kurser för 30+ och 50+.

Här kan du läsa mer om de två skolor vi samarbetar med på Malta. De är båda internationella språkskolor med deltagare från hela världen. Du kommer inte att stöta på många svenskar, vilket kommer göra att din engelska snabbt förbättras =) Det finns engelskakurser på alla nivåer som startar varje måndag, året runt.


EC Malta

EC Malta ligger mitt i St Julian’s nöjesdistrikt Paceville, en kort promenad från stranden och med butiker, barer och restauranger runt hörnet. Skolan är fräsch, fin och modern och sprudlar av aktivitet året runt. På skolan finns bland annat internetlounge, bibliotek, café och två härliga takterasser. EC erbjuder ett flertal olika boendealternativ: Familj, studentresidens, delad lägenhet, egen lägenhet eller hotell. Många boenden ligger på promenadavstånd från skolan.

Som student på skolan kan du få tillgång till vissa förmåner så som t ex reducerat pris på gymkort och fri tillgång till en privat Beach Club under sommaren. Skolan ordnar även med aktiviteter, föreläsningar och workshops utanför lektionstid. Första dagen kan du förvänta dig att bli varmt välkomnad av lärarna och personalen på EC Malta.

Läs gärna mer och se priser på Språkpunktens hemsida via följande länkar. EC Malta erbjuder språkkurser för vuxna (16-99 år), språkkurser för 30+ och för 50+.

 


Languages Plus

Vår andra språkskola på Malta är Languages Plus/Sprachcaffé i området Pembroke som är en av våra allra mest omtyckta skolor med höga betyg från tidigare deltagare. Här studerar du nära centrum av St Julian’s, i ett lite lugnare område.

På skolans campusområde ”Club Village” finns förutom alla skolans 55 klassrum även studentboende, en volleybollplan, en stor pool, trädgård, bar, restaurang och 24-timmars reception. Även här är det en bra nationalitetsmix bland kursdeltagarna, och få svenskar. Det är ofta deltagare från t ex Spanien, Tyskland, Italien, Sydkorea, Holland, Ryssland och Frankrike.

Skolan har ett trevligt läge, 10 minuters promenad från centrum och ca 15 minuters promenad till fint bad. Man tar sig enkelt runt på ön, t ex 20 minuter med buss till Sliema och 30 minuter med buss till Valletta.

Läs gärna mer och se priser på Språkpunktens hemsida via följande länkar. Languages Plus erbjuder ungdomskurser (13-21 år) och språkkurser för vuxna (16-99 år).


Kontakta oss om du är intresserad av att gå en språkkurs utomlands. Vi guidar dig till rätt skola och kurs som passar utifrån dina önskemål. Du får en kontaktperson hos oss som hjälper dig hela vägen från funderarstadiet till bokning. Vi finns även som stöd när du är på plats och följer upp när du är hemma igen.

// Linnéa
Studierådgivare Språk & Utlandsstudier, Språkpunkten

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s