Studentberättelser

Where the sun always shines…

Något av det allra roligaste med vårt jobb är som bekant när våra studenter, som vi har varit i kontakt med så pass länge och hjälpt med diverse grejer inför studierna, hör av sig och berättar om sin vistelse och vad de har fått uppleva så här långt! 

Just idag när jag kom till jobbet väntade en spännande berättelse från Angelica, som studerar vid University of the Sunshine Coast i Australien! Hennes vardag ser lite annorlunda ut än kräftskivor och kubbspel just nu. Ta del av hennes skolstart nedan! 
_________________________________________________________________________

Tre veckor har nu gått sen jag lämnade Sveariket och begav mig till Down Under! Och vad jag har fått uppleva på dessa veckor! Jag drar en liten ”kort” summering: jag kom fram efter ett 25,5 timmars flyg, trött och utmattad! Men som tur var blev jag hämtad av min syssling Elvin och hans tjej Jessa på Brisbanes flygplats.

Dagen efter åkte vi till Sunshine Coast, där jag ska bo och plugga i fem månader! Efter att Elvin och Jessa hjälpte mig med att få mina grejer till mitt rum var det sedan dags att säga hej då till dem. Ensam och trött satt jag i mitt nya hem och knappt 5 minuter hade gått sen Elvin och Jessa hade gått som jag träffade en av mina roommates, Abby!

1. Abby & jag

Abby är från Wisconsin, Amerika! Eller ’MERICA! Som jag har fått lära mig att man säger. Efter att ha utbytt några ord med varandra viste jag direkt, att leva med Abby skulle gå hur bra som helst!

När jag vaknade nästa morgon tänkte jag ta en tur förbi mataffären, för mat hade jag nästan ingeting av. Jag började gå mot vägen dit jag antog att mataffären skulle kunna ligga och jag stöter på ett helt gäng med Amerikanare. Jag frågade om de visste vart affären låg och de svarade att de skulle ta bussen till Sunshine Plaza (ett shoppingcenter) och frågade om jag ville följa med. Helt plötsligt hade jag åtta nya vänner och jag kände mig inte så ensam längre.

10. Veronica, jag & Abby

När jag kom hem på kvällen var Abby och hennes två kompisar från skolan, Jenna och Hayley där, vi tittade på tv, åt middag tillsammans och pratade och vips så hade jag fått två nya kompisar. (Det är lite roligt hur enkelt det är träffa nya människor här!)

Jag och Abby fick bo helt själva i vår lägenhet i en vecka eftersom Nathan och Tasha, mina andra rumskompisar, från Australien, behövde inte komma förrän när skolan började. Den första veckan, Orientaion Week eller O-Week som man kallade det, var mest för alla nykomlingar eller för alla Aussis som vill leva livet till skolan börjar! Hela första veckan var fylld med aktiviteter på dagarna och framför allt på kvällarna.

2. Togafest

Togafesten var en av höjdpunkterna under O-Week!

Under Togafesten träffade jag, min nu riktigt nära kompis Veronica, från Västerås! En av de första Svenskarna som jag träffade här nere!

3. Veronica & jag

Det många frågar när jag är här nere är: ”Varför valde du att åka till Australien, Sunshine Coast och varför plugga på USC (University of Sunshine Coast)?”

Och svaret är mycket enkelt, de har vilda kängurus som hoppar runt omkring på Campuset! Man ser minst tre kängurus varje dag.

5. KangarooHeaven1

Men vad har varit höjdpunkten än så länge? Jo, det är helt klart besöket på Australia Zoo, jag betedde mig som en liten 5 åring hela dagen! Australia Zoo ligger 20 minuter från där jag bor, det är också Steve Irwins Zoo.  Jag har fått mata och klappa kängurus i Kangaroo Heaven, sett en krokodil show i Crocoseum och fått gosa med en koala.

14. Koalan William

Detta var i stort sett mina tre veckor och fler veckor har jag framför mig med mer äventyr! Hälsningar/ Angelica

4. känguru

_________________________________________________________________________

Vill du studera vid solsäkra Sunshine Coast är det bara att du ringer/slänger iväg ett mail till mig eller någon av mina kollegor, så hjälper vi dig mer än gärna att komma iväg!

// Madeleine, college & universitet, Språkpunkten
madeleine@sprakpunkten.se, 018-551020. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s