Studentberättelser

Läs franska i Rouen!

I min inkorg hittade jag en reseberättelse från vår tidigare student Moa. Hon reste med oss till Rouen i norra Frankrike och passade då på att skicka en hälsning till vår tidigare kollega Jonas om sin studietid i Normandie. Trevlig läsning!

Skärmavbild 2013-06-18 kl. 14.33.41

Hej!

Nu har jag knappt 2 veckor kvar här i Rouen och jag kan inte säga annat än att jag är jättenöjd med allting. Skolan är toppen, särskilt med max 8-gränsen gällande klasserna…Man får verkligen lära känna alla i sin grupp och alla vågar säga sin åsikt osv. Kan inte föreställa mig hur det skulle vara om man vore kanske 20 stycken…Nej, det är inget jag skulle rekommendera åt någon annan i alla fall!

Rouen som stad är jättemysig – samtidigt som den är modern med massor av möjligheter (shopping, kulturliv, träning (strandpromenad längs med Seine!=)) osv) har den ändå den här ”gamla känslan” med fina hus och kullerstansgator… Stort + att det finns metro också, även om bussarna fungerar bra dom med. Själv är jag allra mest nöjd med min värdfamilj – de är helt underbara. Dessutom bor de jättecentralt – jag kan promenera överallt och behöver sällan ta bussen (förutom till skolan på morgonen när jag är lat). Många av mina kompisar måste anpassa sig till buss- och metrotiderna när vi ska hitta på saker på kvällarna men jag har gångavstånd till ALLT! Jag hade verkligen tur 🙂

Jag har gjort flera små utflykter till en massa fina ställen på helgerna tillsammans med mina klasskompisar också, dessutom har jag hunnit åka till PARIS två helger på rad! 1 h dit med tåg är ju ingenting. Jag skulle gärna kunna fortsätta resten av mitt liv med att spendera 1-2 helger i Paris varje månad, haha 🙂

Trots att allt är jättebra här ser jag fram emot att åka hem igen. Kanske beror det mest på att jag har ett underbart sommarjobb på ett äldreboende som väntar och min första egna lägenhet + psykologutbildning i Umeå till hösten…Hade jag inte haft dessa grejer att se fram emot tror jag suget efter att stanna kvar hade varit större – men jag känner att det är i Sverige jag vill vara. Givetvis kan jag tänka mig att återvända till Frankrike under en kortare tid – men nej, att bo här är faktiskt inget som lockar. Vet inte varför men kanske är jag bara norrländsk o hemmakär 😉 Hur som helst ångrar jag absolut inte min vistelse här – jag kan nu stoltsera med att jag pratar nästintill flytande (ja, jag tror faktiskt jag vågar säga det) franska och framför allt: jag har fått en massa nya härliga vänner från världens alla hörn!

Med vänlig hälsning Moa

Inspirerande va? Vi samarbetar fortfarande med språkskolan French in Normandy, det har vi gjort i många år nu tack vare väldigt nöjda studenter. Vid sidan av vanliga språkkurser kan du även kombinera din franska med matlagningskurser. Ja, det mesta är faktiskt möjligt i Rouen!

/Clara, språkresor i Frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s