Tips & Råd

Costa Rica- det ultimata äventyret

Costa Rica förknippas för många med äventyr och vacker natur. Inklämt mellan två hav, där Karibien möter ”surfers paradise”, finner du detta till ytan lilla men ack så biologiskt rika land! Är du sugen på att uppleva denna tropiska pärla i Cetralamerika, men har kanske inte någon att resa med eller vet hur du ska göra för att uppleva så mycket som möjligt under en begränsad tidsperiod? Inga problem- vi har lösningen! 

Monteverde

Vi har ett samarbete med två väldigt bra språkskolor i Costa Rica. Dessa skiljer sig lite från varandra och för att få mer detaljerad information om dessa, utbudet och vilken som kan tänkas passa just dig, tveka inte att kontakta oss Språkpunkten.

Monteverde pct

Costa Rica är ett välbesökt land för back-packers och äventyrslystna språkresenärer. Ett så pass litet land till ytan, men med så mycket att erbjuda, är vad som lockar. Costaricaner är för många kända för att vara trevliga (landet är dessutom det mest fredliga av alla i Centralamerika).

Costa Rica har två årstider, deras ”wet-season” och deras ”dry-season”. Deras dry-season infaller under vår vintertid (ca. dec-apr) och deras wet-season under vår sommartid (ca. maj-nov, även kallat ”green-season”).

ac_heredia_costarica_11

Du behöver dock inte bli avskräckt om du har planerat din resa till Costa Rica under deras  wet-season, då det inte innebär att det bara regnar hela tiden. Tvärtom är ett klassiskt wet-season väder att det plötsligt sveper in regnmoln och regnar ca 2-3 timmar om dagen (inte sällan följt av kraftiga vindar), för att sedan lika kvickt försvinna och spricka upp i sol resten av dagen.

I Costa Rica finns mycket att se och göra och för dig som vill hinna uppleva det mesta kan vi varmt rekommendera att åka på en språkresa till någon av våra språkskolor där. De flesta som bokar in en språkresa till Costa Rica gör detta utan ressällskap och bokar ofta in några veckor så att tid finns till att hinna se sig omkring och hinna snappa upp så mycket av spanskan som möjligt.

Språkskolan vid Flamingo Beach.
Språkskolan vid Flamingo Beach.

Språkskolorna finner du i Santo Domingo de Heredia (ca 10-15 minuter ifrån San José!), vid Flamingo Beach, samt i Monteverde (CR´s Cloud Forest som du finner i bergen).  Dessa är alla väletablerade och har erfarna och engagerade lärare som lägger stor vikt vid att lära studenterna att tala språket. Du läser i små internationella klasser med mycket få eller inga andra svenskar och har även möjlighet till privatlektioner.

ac_heredia_actitities_21ac_heredia_actitities_15Att alla som bokar en språkkurs är intresserade av att lära sig språket såväl som att uppleva Costa Rica, något som språkskolorna tar stor hänsyn till. Varje vecka anordnas ett antal roliga aktiviteter som du till låg- eller ingen kostnad kan hänga med på. Det kan t.ex. vara utflykter i regnskogen, till andra städer, till de omåttligt vackra stränderna, forsränning eller krokodilsafari, m.m.

ac_heredia_actitities_08

Vill du resa till Costa Rica finns det ett antal flygbolag som flyger till San José (med byte), varifrån du kan beställa transfer till ditt boende genom oss och språkskolan om du vill. Boende går att lösa på lite olika sätt. Du kan bland annat bo i en costaricansk värdfamilj eller i studentresidens, där du bor med andra studenter från skolan.

Även om du reser på egen hand kommer du alltid att ha folk att lära känna och roliga aktiviteter att göra, så det är inget hinder att förverkliga din dröm på egen hand! På helger ges dessutom möjlighet till att utforska Costa Rica egenhändigt eller genom skolan.

Monteverde
Monteverde

ac_heredia_costarica_13

 

 

 

 

 

 

 

 

För dig som är sugen på att kombinera spanska språket med välgörenhet kan vi rekommendera att åka som volontär. Volontärresorna till Costa Rica sker året runt och du bör helst ha en medelnivå i spanska innan du börjar. Har du inte detta går det förstås utmärkt att läsa upp din nivå med ett antal veckor på någon av våra språkskolor innan du påbörjar ditt volontärarbete.

Heredia_Costa_Rica
Som volontär kan du välja mellan olika områden att arbeta inom; t.ex. lära ut engelska i en skola, hjälpa nykläckta sköldpaddsungar, vårda naturen, samt flertalet möjligheter inom vård eller samhälle.

Du väljer själv hur lång du vill att din vistelse ska bli. Du kan du stanna från 2 veckor och uppåt.

Mat och husrum ingår och detta är av en enklare variant, perfekt för dig som vill hjälpa såväl människor, djur och moder natur och ta del av det verkliga livet i andra kulturer. Definitivt ett fint minne för livet.

ac_heredia_costarica_15

Slutligen, om du vill resa vidare och utforska andra länder och fortsätta lära dig spanska, har vi flertalet andra språkskolor i länder så som t.ex. Argentina, Ecuador, Guatemala, Peru, Kuba, Mexiko och Chile.

Vi hjälper dig gärna att hitta ett prisvärt och passande alternativt. Kontakta gärna mig eller någon av mina kollegor på Språkpunkten för mer information.

¡Bienvenidos a Costa Rica!
// Madeleine, språkresor i Latinamerika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s