Tips & Råd

Studentliv i Cambridge

I veckans blogginlägg tar vi upp den klassiska studentstaden Cambridge som är en populär destination för språkkurser i England
______________________________________________________________________

I Cambridge samarbetar vi med skolan Kaplan som är en enkel och mysig skola i lugna omgivningar ca 15-20 minuters promenad från centrum. Som student har du bland annat tillgång till fritt trådlöst internet, bibliotek, en stor trädgård och skolans café. Kaplan är en stor och väletablerad språkorganisation med 42 språkskolor i England, Skottland, Irland, USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Malta.

Kaplan erbjuder olika typer av kurser så att det ska vara lätt för dig att hitta en kurs som passar just dina behov. Vacation English med 20 lektioner (15 timmar) per vecka innebär att du har mycket fritid då du kan upptäcka staden och umgås med andra studenter. Vill du lägga ner lite mer tid på studierna väljer du 20+7 lektioner per vecka, General English. Där får du 7 extra lektioner som kan bestå av t ex projektarbeten, självstudier online, konversationsklubbar, språkövningar m.m. Ett tredje alternativ är Intensive English med 20+7+8 lektioner per vecka. Den kursen innehåller 8 extra lektioner där du kan välja mellan olika inriktningar, det kan vara t ex Business English, förberedelse inför en IELTS-examen, litteratur, film m.m.

Eftersom Cambridge är en studentstad så finns det alltid något att göra! Det finns gott om restauranger, pubar, teatrar och konserter. Omgivningarna är otroligt fina att bara promenera i och man ser ofta studenter som stakar sig fram på floden Cam i små stakbåtar, så kallade ”punts”. Den gamla och vackra stadskärnan lockar även till sig en hel del turister från hela världen.

Ett tips är att hålla koll på skolans aktivitetsprogram som innehåller bland annat temapartyn, biobesök, bowling, pubkvällar, grillkvällar, diverse sportaktiviteter och weekendresor till andra städer som t ex Bath, Salisbury, Oxford och London.
Vill du på egen hand ge dig iväg för att utforska staden och dess omgivningar är cykel ett hett tips! Cambridge är en riktig cykelstad och om du bokar du en språkkurs på minst 4 veckor så får du en cykel att använda fritt under din studietid!

Kaplan Cambridge i bilder:


Blir du sugen på att åka på en språkresa till Cambridge eller kanske till någon av Språkpunktens andra destinationer? Kolla in vår hemsida och kontakta oss.

/Linnéa, Språkstudier i England, Skottland samt på Irland, Malta och Cypern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s