Tips & Råd

Spanska Pärlor..

Nu ser vi fram emot sommaren! Värme, sol och bad.. Tankarna går söderut.. Varför inte åka ner till sköna Spanien och gå en språkkurs samtidigt som du träffar nya människor och upptäcker den spanska kulturen, vardagslivet, maten och sevärdheterna?

Idag tipsar vi om några spanska pärlor som för oss svenskar kanske är lite okända. Du behöver inte ha läst spanska tidigare för att gå en av våra språkkurser och det är inte för sent att anmäla sig om du vill starta en kurs redan i vår eller sommar.

I Spanien erbjuder vi förutom allmänna språkkurser i spanska för vuxna även ungdomskurser, 50+kurser, lärarkurser och affärskurser. Det finns även möjlighet till högre studier på universitet i en del orter.
Här är några av våra favoriter och ett axplock av vad vi har att erbjuda i Spanien:

San Sebastian - Vacker, liten kuststad och gastronomiskt mecka! Beläget vid Atlanten och omgiven av berg.

San Sebastian

Vacker, liten kuststad nära franska gränsen med charmiga gamla kvarter, modern shopping och flera stränder. San Sebastian är även ett gastronomiskt mecka med Michelinstjärnor på ett flertal restauranger! Staden är omgiven av berg och läget vid Atlanten gör att den lockar till sig många surfare.

 

Cádiz - Genuin, mysig spansk liten ort belägen på en halvö. Måntusenårig stadskärna och fantastisk strand! Här känner man sig snabbt hemma.

Cádiz

Genuint Andalusisk, mysig spansk liten ort belägen på en halvö.
Mångtusenårig stadskärna och fantastisk strand! Här kan man promenera säkert i Gamla stans smala slingrande gränder som blandas med den mer moderna delen av stan med bredare avenyer. Efter dagens språklektioner kan det vara skönt att gå till en av stans alla fina parker och koppla av. I Cadiz känner man sig snabbt hemma.

 

Sevilla - Spaniens fjärde största stad med rik historia och ett härligt folkliv som ger en genuin spansk känsla.

Sevilla

Spaniens fjärde största stad med en fantastisk katedral, rik historia och ett härligt folkliv som ger en genuin spansk känsla. Många förknippar Sevilla med den eldiga flamencon, den romantiska atmosfären och som en av Spaniens vackraste städer. Den gamla Andalusiska historien gör sig påmind genom stadens arkitektur, gränder och torg. Atlanten ligger endast en timme bort och bergen lika långt åt andra hållet. Många väljer orten för allt som nämnts ovan men också för sitt rikliga utbud av nöjen och uteliv. Någon av våra kursdeltagare har sagt ”Värme, mat, kultur och nöjen i en perfekt kombination för språkresa”.

 

Valencia - Spaniens tredje största stad. Långa, fina sandstränder inte långt ifrån centrum. Trevlig och ren stad med mycket gröna ytor. Lever året om!

Valencia

Spaniens tredje största stad där arkitekturen är en blandning av ultramodernt och gammalt. Klimatet är behagligt året om och det finns långa, fina sandstränder inte långt ifrån centrum. Trevlig och ren stad med mycket gröna ytor och en härlig storstadspuls och nattliv. Staden är känd för sina många roliga och galna festivaler och för att vara platsen där maträtten paella föddes. Studenter kommer från hela världen inklusive Spanien, perfekt för dig som språkstudent!

 

Granada - Sprudlande universitetsstad med stark spansk prägel, belägen vid foten av bergskedjan Sierra Nevada. Här kan man åka skidor långt fram på våren.

Granada

Sprudlande universitetsstad med stark spansk prägel, belägen vid foten av bergskedjan Sierra Nevada. Här har man nära till både bra skidåkning och bad i Medelhavet! På stadens alla tapasbarer och klubbar kan man träffa studenter från hela världen. I Granada finns det kända borg- och palatsområdet Alhambra.

 

Salamanca - Charmig universitetsstad där studenterna skapar en härlig känsla av gemenskap. Här kan du lätt träffa studenter från Spanien och många andra delar av världen.

Salamanca

Charmig universitetsstad nära gränsen till Portugal. Här skapar studenterna en härlig känsla av gemenskap. Du kan lätt träffa studenter från Spanien och många andra delar av världen. Salamanca och dess region sägs vara den delen av landet där det spanska språket härstammar ifrån och därför talas den renaste spanskan här.

_________________________________________________________________________


På alla dessa orter samarbetar vi med bra och seriösa skolor. Vill du veta mer om hur en språkresa till Spanien fungerar? Tveka inte att kontakta oss för mer information!

// Linnéa, språkstudier i Spanien
linnea@sprakpunkten.se

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s