Studentberättelser

Saludos desde Buenos Aires

Här kommer en hälsning från Li, 20 år, som just nu befinner sig i Argentinas rytmiska huvudstad, Buenos Aires. Hon har studerat på språkskolan Amauta sedan januari.
_________________________________________________________________________

”Oh my god, nu ska jag precis lägga mig i min säng. Klockan är strax efter midnatt och denna vecka har jag skola från 9-16 (!) så jag är tacksam över att nu få nästan åtta timmars sömn. För inte har det blivit mycket sömn den här helgen inte. Ändå så mår jag så himla himla bra!!! 😀

monte
Jag var så glad över att vara tillbaka i Buenos Aires och insåg att redan en tredjedel av min tid i detta härliga land redan gått. Helt sinnes. Sååå, jag satsade hårt i skolan under onsdag, torsdag och fredag för att sedan använda mina nyvunna språkkunskaper under helgen. I fredags var vi ett helt gäng från skolan som gick till La Viruta för att dansa tango. Nu sitter grundstegen hyfsat och denna gång fick jag till och med börja vifta med benen och fötterna i graciösa (och mindre graciösa…) rörelser. Är dock inte helt bekväm med att smeka en främmande danspartners ben med min fot, men det kommer väl det med haha!

Sedan tröttnade jag på mina klasskamrater (haha nejdå bara  liite) och mötte upp en av mina lärare, Magali, och två andra svenska tjejer på en bar där det skulle spelas en rockkonsert. Lärarna på Amauta är verkligen fantastiska! Alla är i 25-35-års åldern och de flesta har studerat antropologi och litteratur. De är så otroligt omtänksamma, roliga, flummiga och pedagogiska på en och samma gång! Jag har haft Magali och Sabrina två veckor i rad nu och eftersom vi bara är ett par elever i varje grupp så lär man faktiskt känna varandra ganska bra. Baren var supermysig och stämningen förhöjdes av banden som avlöste varandra på scenen.

dscn2421_510f10cb9606ee7aef697213
Idag har jag strosat runt i Palermo, en jättestor stadsdel vars ”center” endast är en kvarts promenad från hostlet. Tappade snabbt bort räkningen över alla fina caféer och butiker jag passerat! Restaurangerna och barerna som omringar det lilla torget Plaza Serrano, görs på lördagarna om till butiker för unga designers. Borden flyttas åt sidan för att lämna plats åt kläder och andra roliga saker och ting som sedan säljs av skaparen personligen, det mesta med de mest otroliga färger och mönster och till nästan pinsamt låga priser. Köpte två linnen och en klänning för totalt knappt 200 kronor, värt! 🙂

dscn2313_5105a5219606ee5b0bef8438dscn2325_510710efe087c30672d7acf3
 När klockan var omkring fyra fem begav jag mig till samma hipster-utomhusklubb som jag och Sebastan av en slump hamnat på vår allra första dag i Buenos Aires. Där väntade ca 15 av mina kompisar från skolan och vi njöt av svalkande lemonad i den extrema hettan, dansandes till liveband och småpratande på spanska med människor från hela världen.
     Vi stannade i nästan 5 timmar, tills vi var så genomsvettiga
      och trötta i fötterna att vi inte kunde göra annat än att gå till
      närmsta bästa restaurang (som var riktigt billig, god och
      trevlig! hej stamkund!) och jag åt ett redigt grillspett med
      grönsaker, biff och kyckling med sallad.
ba
Sedan mötte vi upp några vi lärt känna på utomhusklubben; en tysk tjej och två argentiska killar. Den tyska tjejen bodde i ett hus med en takterass där vi hängde ett tag, drack öl och chillade, för att senare dra ut till en bar med ett stort dansgolv med rock och funk – såå bra! Och den här veckan är SPÄCKAD med roliga saker, wowowowowow är så taggad!
dscn2406_510e7b66ddf2b354974c8287
Och får PANIK när jag tänker på att det bara är fyra veckor kvar! Men nu ska jag inte tänka mer på det utan sova.

Godnatt världen! ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s