Studentberättelser

Antigua, Guatemala

Denna soliga fredag till ära, kommer en härlig reseberättelse från vår student Niklas, 23 år. Han kom nyligen hem från en tre-veckors språkkurs på skolan Enforex, i Antigua, Guatemala.
_________________________________________________________________________

Nu är jag hemma igen efter några härliga veckor i Centralamerika och jag har sakta men säkert hunnit vänja mig till det något kallare klimatet i Skandinavien igen. Spenderade tre härliga veckor i Antigua i Guatemala. En kolonialstad med kullerstensgator och färgglada hus, omgiven av hela tre stycken vulkaner varav en är aktiv idag.  På gatorna såg man ofta maya-indianer i färgglada kläder som sålde smycken, tyger mm.

IMG_0123

Jag läste spanska på förmiddagarna från kl 8 till 12 och på eftermiddagarna anordnade skolan ofta någon form av aktivitet till exempel matlagning eller utflykt till någon sevärdhet i staden eller dess närhet. En dag åkte vi in till huvudstaden Guatemala City och tittade på Nationalpalatset och lyssnade på ett föredrag om maya-indianderna, en annan gång firade vi en högtid som innebar starten på julfirandet. Det hela gick ut på att elda upp djävulen och därmed få bort det onda.

IMG_0071Jag bodde i ett rum hos en familj strax utanför stadskärnan. Detta var verkligen roligt och givande. Femåringen i familjen hjälpte mig med spanskan genom att gå runt och peka på saker och berätta vad de hette på spanska. Jag åt alla måltider tillsammans med familjen. Maten bestod ofta av ägg, bönor och tortillas. Stekta bananer var också en återkommande favorit.  Till frukost varje morgon fick jag kaffe att dricka, jag fick senare reda på att det var de själva som odlat, plockat, rostat, malt det osv. Detta fick jag också själv senare hjälpa till med.

Centralamerika 036

IMG_0054

Även om det var fruktansvärt kallt att komma hem igen och det kändes en aning bittert att landa till ett tågkaos på Kastrup där det plötsligt inte gick några tåg till Skåne när 20-timmarsflighten med två mellanlandningar hade fungerat klockrent, så var det ändå en skön känsla att komma hem. En känsla av att allt hade gått bra och att vara hemma igen fullproppad med nya intryck.

Bild 2

Men ändå, jag kan inte bärga mig till att ge mig ut igen.

Hälsningar,
Niklas
_________________________________________________________________________

Kontakta Madeleine (madeleine@sprakpunkten.se), om du är intresserad av att resa till Latinamerika och studera spanska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s