Studentberättelser

Vykort från Down Under

Brrr.. Termometern utanför fönstret visar -17 grader idag, men solen skiner och det är en stålande vacker dag i Uppsala! Vi kan dock inte hjälpa att längtansfullt spana in det fina vykortet som vi idag har fått från Anna, 20 år, som befinner sig i Sydney. Även Down Under skiner solen, men temperaturskillnaden är enorm! Nästan 45 grader skiljer mellan vårt vintriga landskap och Sydneys böljande högsommar.
_________________________________________________________________________

Hejsan!
Här kommer lite varma hälsningar från Sydney, Australien.

För det är just vad det är här, varmt, men klaga kan man inte riktigt göra när man har tillgång till fina stränder som Bondi Beach och Coogee Beach, eller varför inte ta färjan till härliga Manly Beach. Vill man inte ligga på stranden kan man ta med sig picknickfilten och lägga sig i Hyde Park, och njuta av högsommaren med höghusen och det mysiga stadslivet runt omkring.

bild130883E1A-C2C0-4F7E-AA4D-8F88BA01C277

Ett av mina favoritställen (för det är verkligen omöjligt att bara ha ett) i Sydney är Darling Harbour, där man kan sitta och njuta av stadslivet precis vid vattnet. Sydney är en stor stad, ändå klarar man av att ta sig från det ena stället till det andra på minuter, vilket ger staden en hemtrevlig känsla.

På lördag är det Australia day, vilket innebär mycket festligheter hela dagen. Det kommer bli fyrverkerier och barbeques överallt, ska bli spännande att se om fyrverkerierna kan bli lika häpnadsväckande som det var på nyår!

bild3

bild4

Det är inte svårt att älska den här staden, inte heller svårt att förstå varför så många tar sig hit varje år.

Hälsningar från Down Under,
Anna

Bild.
_________________________________________________________________________

Språkpunkten erbjuder såväl språkkurser som college- & universitetsutbildningar i Australien. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s