Nyheter, Tips & Råd

Découvrir Lyon!

Det är en massa nytt som händer här på Språkpunkten nu i början av det nya året. Givetvis är vår nya hemsida en stor del av det vi jobbat hårt med under det gångna året och som vi naturligtvis fortsätter arbeta med under detta år för att informationen till er studenter skall vara så bra och tydlig som möjlig!

Givetvis kommer vi också lansera nyheter när det gäller skolor, utbildningar och destinationer som vi tar in i utbudet. En nyhet för 2013 är språkskolan Lyon Bleu som är belägen i Frankrikes gastronomiska och myllrande mittpunkt…Välkommen till belle Lyon!

Lyon är Frankrikes näst största stad med 1,3 miljoner människor som alla anser sig bo i hjärtat av det franska köket. Denna vackra inlandsstad av Frankrike räknas ofta som landets gastronomiska huvudstad där restauranger med utsökt och prisvärd mat finns i nästan vartenda gatuhörn. Människor från hela världen kommer hit och förundras över det franska kökets läckerheter. Så är du det minsta intresserad av genuin fransk matkultur så är det inget tvivel om vart du skall bege dig.

Staden är ungefär lika stor som Stockholm och ligger där floden Saône mynnar ut i Rhône, 2 timmar med snabbtåg från Paris, Genève och Rivieran. Ett strategiskt läge för dig som vill få ut maximalt av din språkresa! Det man kanske inte vet är att Lyon även är en härlig studentstad med ett rikt nöjesliv där nattlivet pågår till långt fram på småtimmarna. I denna stad finns utöver detta många kulturella attraktioner såsom museer, teatrar och inte minst den berömda operan, Opéra Nouvel. Staden erbjuder också goda shoppingmöjligheter.

För dig som söker en riktig storstad men ändå inte Paris är Lyon ett utmärkt val. Inte bara är kostnadsläget ett annat, det råder en härlig studentatmosfär här och fantastiska möjligheter till utflykter till både Paris och mysiga pärlor längs Rivieran. Vid sidan av språkskolan Lyon Bleu kan vi också erbjuda kvalitétskurser vid Alliance Francaise.

Kontakta gärna mig eller mina kollegor om du är nyfiken på att starta 2013 med en språkresa till Lyon eller till en annan passande stad i Frankrike!

/ Clara, Språkresor i Frankrike

2 reaktioner till “Découvrir Lyon!”

  1. Hej Clara. För mig är Frankrike ett land jag alltid dröm om att besöka. Tar ett sabbats år nu från Universitetsstudierna och beslutar mig för att lära mig franska. Vad jag vill ha ut av språkresan är framförallt att det ska känna tryggt att vistas i den stad jag befinner mig i samt att det går att kombinera språket med den franska kulturen och upptäcka det land jag drömt om.

    Jag undrar om du kan tipsa mig om något? Funderar på Lyon, men boendet samt priser är vad som gör att jag inte riktigt kan bestämma mig om vart jag skall åka.

    Mvh Emelie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s