Våra egna resereportage

Lär känna Therése – ny på Språkpunkten

Bangkok 021En kort presentation av nytillskottet på kontoret…

De senaste åren har jag kunnat presentera mig själv som en (o)lyckligt förälskad au pair, en universitetsstuderande turismekonom, en lyxkonsumerande stipendiat i Bangkok samt som en fattig trainee i Washington DC. Att alla dessa sysselsättningar skulle resultera i rollen som studievägledare på Språkpunkten hade jag förstås bara kunnat drömma om.

När det kommer till platser har jag har alltid fascinerats av kontraster. Vare sig det handlar natur, klimat, arkitektur eller människor. Kanske är det därför jag fastnat för de två huvudstäderna Bangkok och Washington D.C. I Bangkok räcker det med att ta en båttur längs Chao Phraya floden för att förstå att det på gott och ont finns stora skillnader mellan hur människor lever och bor. Återkommande i staden är att man allt som oftast blir vänligt bemött. Och trots att trafiken under rusningstid vittnar om annat, är människorna avslappnade och lever för att ha sanouk (thailändska för ungefär ”kul”).

Vänligt bemött blir man även i Washington D.C., staden som kanske inte har något att komma med i jämförelse med Bangkoks skyskrapor och befolkningsmängd men med sin egen Potomac River flytande genom staden där en båt- eller kanottur snarare innebär rekreation och nöje, än billig och snabb transport. Som det mekka för politiker och multinationella företag D.C. är, möter man lätt människor med olika nationaliteter och bakgrund som vallfärdat från världens alla hörn.

Antagligen känner jag mig lite extra hemma som nybliven Uppsalabo då Fyrisån rinner genom staden. Även i Norrköping där jag bott den allra största delen av mitt liv finns ju, just det Motala Ström. På något sätt verkar vattendragen utgöra en gemensam nämnare för de olika platser jag varit bosatt på. Då jag hittills har trivts i närhet till vatten, anar jag att jag än en gång haft lite flyt med val av stad.

Therése kommer att ha huvudansvaret för studier i USA och Kanada, medicinstudier i Lettland, Slovakien och Polen samt utbildningar inom film och musik världen över.
Kontakta henne på therese@sprakpunkten.se eller info@sprakpunkten.se

Vi finns på Facebook, Instagram och Twitter

 

 

3 reaktioner till “Lär känna Therése – ny på Språkpunkten”

  1. Hej! Var på utlandsmässan ikväll och var bland dom sista besökarna. Var mycket trevligt att prata med er och dig Therese. Gjorde mig genast bekant med eran hemsida och ser fram emot studierna i Barcelona! Mvh Emmie

    1. Hej Emmie! Vad kul att du besökte oss på utlandsmässan! Ja Therése är en riktig klippa:)
      Barcelona, vad härligt! Jag har själv studerat i staden och kan lova att du inte kommer få det tråkigt, underbar stad! Hör av dig till mig eller mina kollegor om du vill ha tips och råd! Vi hjälper dig gärna:) // Madeleine, Språkpunkten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s