Skolbesök, Tips & Råd

Billy Blue College of Design

Igår eftermiddag fick jag ett trevligt besök direkt från The Land Down Under, i form av Paul Brafield från Billy Blue College of Design. Paul berättade lite om de olika utbildningarna, om livet i Australien och om möjligheterna till att nå sina drömmars mål inom designindustrin samtidigt som man studerar i en av världens häftigaste städer – Sydney

Billy Blue College of Design är en toppmodern och väldigt inspirerande skola. Här samlas talangfulla studenter med ett och samma intresse- design och kreativitet. Billy Blue har ett gott rykte och har gjort sig ett välkänt namn inom designindustrin, då de bland annat har duktiga lärare som själva har mångårig arbetslivserfarenhet och kunskap inom branschen. Detta varvat med gästföreläsare, praktikmöjligheter och verkliga skolprojekt som ger erfarenhet av hur branschen fungerar i realiteten, ger dig en användbar Bachelor-examen som väger tungt i arbetslivet.

Skolprojekten som jag nämnde ovan utförs i grupp och varje grupp tilldelas ett riktigt case där de arbetar med att ta fram ett resultat till ett företag. Resultatet presenteras sedan i slutet av sista terminen. Detta event är alltid väldigt uppskattat och kul att se då studenterna själva brukar planera ihop visningen enligt ett tema som de vill ha. Sist var det ett vernissageliknande event med DJ´s på plats.

På Billy Blue´s campus i Sydney studerar ca 850 studenter och de flesta av dessa är australienska studenter som har lagt alla kort på Billy Blue, men skolan har även många internationella studenter från olika länder världen över och en del av dessa är från Skandinavien. Billy Blue har ett utbyte med bl.a. Berghs School of Communication i Sverige, så därifrån kommer ett flertal svenska studenter.

Jag frågade Paul varför han tycker att svenska studenter ska välja att studera i Australien. ”För att svenskar och australiensare har en väldigt lika livsstil och kultur. När jag besöker svenska skolor glömmer jag nästan bort att jag bara är här på besök, det känns som att jag står i mitt klassrum i Sydney. Jag tror att svenskar anpassar sig väldigt lätt till vårt klimat och trivs väldigt bra. Ni pratar ju redan så bra engelska också så det blir en lätt omställning språkmässigt”.

Jag kan förstå att Billy Blue känns som ett självklart val för många, utbildningarna är förstklassiga och anställningsfrekvensen efter avslutade studier är hög. Skolan anordnar även en ”orientation week” innan studierna påbörjas, där alla nya studenter får chans att lära känna varandra genom roliga aktiviteter och utflykter.

På Billy Blue finns följande inriktningar:

– Communication Design
– Branded Environment Design
– Digital Media Design
– Commercial Interiors Design
– Residential Interior Design
– Branded Fashion Design

Skolan har sitt main campus i Sydney, men utbildningar finns även i Brisbane, Melbourne, samt i Perth-inom kort.

Om du är sugen på Billy Blue eller andra studier i Australien är det bara att kika på vår hemsida eller kontakta oss!

Sammanfattningsvis liknar alltså det australienska livet det som vi har i Sverige enligt Paul. Vi kanske har en liknande västerländsk kultur, men utöver det- ja då har nog Australien en hel del mer att erbjuda! Ett fantastiskt landskap och ett äventyr du sent kommer att glömma! 


/ Madeleine, College & Universitet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s