Våra egna resereportage

Språkresa till Milano!

Jag, som många andra, har förälskat mig i Italien. De yviga gesternas land som har allt; god mat, storslagna omgivningar, bra shopping, fotboll i världsklass, svalkande bad och världens vackraste språk enligt min mening! Ja det finns många anledningar till att åka till Italien på språkresa. Denna gång kommer jag att fokusera på Italiens näst största stad, modemeckat Milano!


Milano är en elegant stad, omtyckt av fashionistas och livsnjutare. Trots stadens storlek så ligger det mesta väldigt centralt beläget och även om pulsen är högre än i många andra italienska städer så kan man ändå hitta det rofyllda bland pittoreska caféer och grönområden. Antalet turister är färre här än i flera andra italienska städer.

Det är svårt att missa katedralen il Duomo; den pampiga domkyrkan som från taket bjuder på en fin utsikt över staden. Den började byggas på 1300-talet och rymmer 40 000 människor. Duomen finns framför Milanos hjärta; torget Piazza del Duomo.
Intill duomen finns Galleria Vittorio Emanuele II. Här finns lyxbutiker, caféer och restauranger i en härlig, palatsliknande miljö. La Rinascente är ett stort varuhus med åtta våningar där man hittar bland annat kläder, inredning och skönhetsprodukter. Gyllene triangeln består av exklusiva shoppinggator fullt av designbutiker som t ex Dolce & Gabbana, Chanel, Prada och Versace, kul att gå runt och titta men vill man shoppa till bra priser kan man gå längs gatan Corso Buenos Aires, där finns en hel del butiker till normala priser. Runt Duomen finns butiker man känner igen såsom Zara och H&M.

I Milano kan du även uppleva de stora sporthändelserna på plats på AC Milans och Inters hemmaarena San Siro. Stämningen är svår att slå och man behöver inte vara fotbollsfantast för att tycka att det är en häftig upplevelse. Du kan även passa på att känna på farten i Formel 1 på Monza-banan utanför Milano.

Maten är såklart en upplevelse i sig när man pratar Italien. Det finns gott om bra restauranger och barer. Något man definitivt inte får missa är att prova den gudomligt goda italienska glassen på en av de många gelateriorna.


Äkta italiensk pizza, långt ifrån den svenska pizzan kan avnjutas på Fabbrica Pizzeria con Cucina. Stort ställe som sjuder av liv. Prisvärt!
Giulio pane e ojo
vid Porta Romana är en familjär restaurang och en favorit bland Milanoborna själva.
Ungefär 20-30 minuters promenad från Duomen ligger Navigli, ett mysigt och avspänt kanalområde fullt av restauranger, barer och uteställen. Kul att besöka på kvällen och trevligt att gå runt här även på dagen. Området Brera är också trevligt och krogtätt, lite finare än Navigli. Området runt Corso Como har några av Milanos bästa och trendigaste nattklubbar.

I Milano tar man sig enkelt och billigt runt med tunnelbana, spårvagn och buss. Vill man ta en taxi så ringer man efter en eller ställer man sig vid ett taxistopp, de stannar inte om man försöker hejda dem på gatan.

Om man vill ta en paus från storstadslivet så kan man ta en tur till vackra Lago di Garda eller Lago di Como som ligger ca en timme bort. Lago di Garda har klart, azurblått hav omringat av höga berg. Runt Logo di Garda kan man både hitta lugnet och nattlivet samt strosa fram i mysiga gränder. Man kan även besöka Italiens största nöjespark Gardaland. Även Alperna ligger cirka en timme från Milano.

Vår språkskola Linguadue ligger mitt i centrala Milano på en av stadens största shoppinggator. Här har man nära till storstadspulsen och allt vad det innebär.
Läs mer om skolan här och hör av dig till oss på Språkpunkten om du är sugen på en språkresa till Milano!

/Linnéa Nordquist, studierådgivare språkresor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s