Tips & Råd

Kombinera språkresan med jobb eller praktik!

Något som blivit väldigt populärt bland studenter är möjligheten att kombinera språkstudier med arbete eller praktik utomlands. Allt fler av de språkskolor vi samarbetar med erbjuder numera ett ”internship programme” i kombination med några veckors inledande språkstudier.

Det som oftast ingår i dessa kursprogram är hjälp med att skriva ett proffsigt och snyggt CV. Skolan du valt att studera vid bidrar också med boka upp tider för intervjuer och förmedlar bra kontakter inom den yrkeskategori du är nyfiken på.

Vad gäller de olika yrkesområden som finns så är merparten förlagt till praktikplatser och arbete inom service- och turismbranschen. Hotell, restauranger och kaféer är vanliga arbetsplatser. Vissa städer har stora lokala företag som ofta söker arbetsförmågor och tar emot praktikanter. Exempel på några arbetsplatser som sticker ut lite extra är arbete på bondgårdar i Auckland på Nya Zeeland, skidinstruktör i de Österrikiska alperna eller varför inte assistera ute på en soldränkt golfbana i spanska Benalmadena?

För att ansöka till ett jobb eller praktikprogram krävs i många fall att du skickar in en meritförteckning på det språk du valt att fördjupa dig inom. Många skolor vill också ha ett personligt brev om din tidigare arbetslivserfarenhet, dina ambitioner och dina styrkor. Vissa praktikplatser kan också kräva att du redan har viss kunskap inom området.

Poängen med dessa specialutformade program är att få en bredare helhetsupplevelse av din språkresa – du lär dig språket både i skolan, i vardagen samt ute i arbetslivet samtidigt som du ges nya praktiska erfarenheter som alltid är ett stort plus att ha med på ditt CV.

Är du sugen på ge dig iväg för att studera och samtidigt samla på dig arbetslivserfarenhet? På vår hemsida har vi listat några av de språkskolor som erbjuder dessa möjligheter, oavsett om det är praktik eller betalt arbete du är på jakt efter. Kontakta oss på Språkpunkten för vidare information och om hur du ansöker.

………………………………………………………………………………………..

Nyhet! Något annat som dyker upp allt mer är språkkurser i samband med arbete som Au Pair utomlands. Här om veckan fick vi kontakt med en intressant språkskola i Italienska Bologna som meddelade att de gärna tog emot studenter som vill kombinera sin språkkurs med att ta hand om barn i en italiensk familj några kvällar per vecka. Någon betalning ingår inte men i utbyte ges du fri hyra under dina veckor. Vår kontakt på skolan meddelade att det var begränsat med platser så hör gärna av dig till oss för mer information om denna spännande möjlighet!

/Clara Österberg, studierådgivare språkresor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s