Skolbesök, Våra egna resereportage

Tema Dublin

Jag och min kollega Paula tog vårt pick och pack i lördags för att inta den sköna gröna ön Irland. Slutdestinationen var Dublin, vida känd för sitt rika publiv, musik och übertrevliga befolkning. Som Dublin levererade sen, vi blev inte besvikna!

Anledningen till vår korta men ack så trevliga visit var den årliga ICEF Workshopen för högre studier. I september varje år äger denna workshop rum i olika städer världen över. Självklart ville vi inte missa denna. Workshopen går ut på att agenter och skolor världen över bjuds in för att under 2-3 dagar få möjlighet att knyta kontakter, diskutera strategier och framförallt att starta nya samarbeten. Vi fick chansen att träffa många lovande skolor med roliga utbildningar och ett flertal nya kommer att dyka upp på vår hemsida nu under hösten!

Vi anlände till Dublin i lördags eftermiddag och gjorde oss då hemmastadda på vårt hotell och begav oss till kvällens välkomstceremoni. På söndagen började mötena tidigt och höll igång till sen eftermiddag. Varje möte var 30 minuter långt och under den tiden fick vi presentationer av nya fräscha skolor, liksom gamla pärlor som vi redan har i vårt utbud.

Mötena fortgick i två hela dagar och på kvällarna ägnade vi oss åt aktiviteter så som middag på det anrika Trinity College, diverse pubbesök, guidade rundturer, skolbesök, shopping och en snabbvisit på nattklubb. En komplett genomgång av Dublins sevärdheter och våra tips kommer i nästa blogginlägg! 

Utöver att träffa skolor och agenter från hela världen under själva ICEF Workshopen passade vi även på att besöka våra tre härliga språkskolor för engelskastudier, alla centralt belägna.


Besök 1- Kaplan Dublin

Kaplan Dublin ligger vackert beläget nära floden Liffey, som med dess många broar delar av staden och ger den ett vackert lyft. Kaplan har 14 klassrum och ett flertal mindre datasalar för självstudier. Här läser du med internationella studenter i en nivå som passar dig och har möjlighet att delta på muntliga övningar vid två tillfällen i veckan med olika ämnen som diskuteras på ett avslappnat sätt, lett av en lärare.

Kaplan erbjuder boende i ett trevligt studentresidens eller i värdfamilj. Alla värdfamiljer är noga utvalda och bor utspritt över Dublin. Det visade sig att en väldigt trevlig taxichaufför/privatguide som vi hade, tillsammans med sin familj under många år hade agerat som värdfamilj. Detta känner vi oss väldigt trygga med då han var vänligheten själv.

Besök 2- Malvern House Dublin

Malvern House är en precis nyöppnad skola, väldigt centralt belägen med perfekt utgångsläge för att ta sig runt bland stans alla sevärdheter efter skoltid. Malvern House finns även i London och de erbjuder många varianter av engelskakurser. Du kan till exempel läsa engelska + au pair, engelska + sport, eller engelska 50 +, bland flera andra valmöjligheter.

Malvern House har 24 klassrum, uppehållsrum, cafeteria och i varje klassrum har de den allra senaste utrustningen- interactive whiteboard, för en engagerande och rolig undervisning. Malvern erbjuder boende i studentresidens bland annat, som ligger vägg i vägg med skolan!

Besök 3- Centre for English Studies (CES)

CES är vår personliga favorit! Här hittar du de mest fantastiska lärare och två olika skolbyggnader med klassrum och uppehållsrum. Vi har länge skickat studenter till CES och deras vänliga atmosfär, perfekta läge i centrum, breda aktivitetsutbud och bra kurser bidrar starkt till varför denna skola är en av våra mest populära i Dublin.

CES finner du mitt i centrum, nära Temple Bar, Trinity College och Grafton Street, bland många sevärdheter. Läs mer om CES här.

Nästa vecka kommer det som sagt ett nytt inlägg på bloggen om Dublin, mer inriktat på själva staden, att se och göra.

Jag vill verkligen råda dig till att välja Dublin och Irland som destination för din engelska-kurs. Det är betydligt mer prisvärt än t.ex. London, lokalbefolkningen är vänlig och hjälpsam, det finns mycket att se och göra, musik i varje gathörn, bra shopping och en hel grön ö som väntar på att upptäckas. Här kan du rida, vindsurfa, spela golf och vandra, bland många fler aktiviteter i kombination med din språkkurs.

– Hör av er till mig eller Paula om en språkkurs till Dublin känns intressant!


Ha en fin helg! 

/ Madeleine,
madeleine@sprakpunkten.se

2 reaktioner till “Tema Dublin”

  1. Härlig stad! Mycket att se (särskilt kring dess historia!), väldigt tillmötesgående människor och främst mycket god öl 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s