Skolbesök

Highlights i Rom

Efter två härliga veckor på språkkurs i Rom vill jag dela med mig höjdpunkterna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

1. Ta dig upp i kupolen på St Peterskyrkan – helt klart värt besväret! Utsikten från toppen av kupolen är helt fantasisk. Man kan åka hiss upp men för den äventyrslystne finns även möjlighet traska de dryga 500 trappstegen till fots. Ju högre upp i kupolen man kommer desto smalare blir trapporna och desto mer lutar det…

2. Utomhusbio. Under sommarmånaderna visas film under bar himmel på flera ställen i Rom bland annat på Cineporto nära Olympiastadion och Cinema Pasquino i Trastevere. Det är supermysigt och även ett bra sätt att träna italienskan!

3. Åk till kusten. Trots att Rom inte ligger vid havet är det inte speciellt krångligt att ta sig ut till kusten. På 40 minuter kan man från Pyramide Metro station på linje B ta sig ut till Ostia, en hamnstad vid Tiberns mynning. Perfekt utflykt efter skolan.

4. På andra sidan Tibern. I den trendiga stadsdelen Trastevere på andra sidan floden möts man av snirkliga små gator med några av Roms äldsta och bäst bevarade kvarter. Trastevere är en mycket levande stadsdel och känns som en egen by mitt i Rom. Speciellt på kvällen lever stadsdelen upp och sommartid trängs barer och restauranger längs flodstranden. En kvällspromenad längs floden är ett måste.

5. Fotbollsmach på Olympiastadion. Fotbollsmatcherna i Serie A blir sällan slutsålda så det går oftast att få tag på biljetter även samma dag som matchen. Även om man inte är en fotbollsfantast så är det en fantastisk upplevelse att komma till den stora Olympiastadion och ta del av stämningen.

Ps. ett tips:
– Chilla mitt på dagen. När man är på språkresa har man gott tid på sig att se och uppleva staden. Jäkta inte runt till turistattraktionerna mitt på dagen då det är som allra varmast och längst köer. Ta en tupplur i Villa Borgese runt middagstid och samla kraft till kvällen istället! Kvällarna i Rom är magiska. Alla byggnader och monument är upplysta och nästan ännu vackrare och ståtligare än på dagen.

Jag delar gärna med mig av fler Rom- tips så tveka inte att kontakta mig!

/ Paula Thelin – Språkpunkten
paula@sprakpunkten.se

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s