Tävlingar & Events, Våra egna resereportage

Resdrömmar- Tävling

Språkpunktens kontor i Uppsala betraktar jag missmodigt det som sker utanför fönstret. Ute spelar vädret upp sitt vanliga skådespel. En liten solglimt som ger hopp om en vacker dag, följt av tunga moln som snabbt glider förbi, en solglimt igen, men förstås följt av en utdragen regnskur. Hur många gånger har ni råkat ut för det klassiska svenska sommarvädret i år? Planerar man en dag på stranden är det med 99 % säkerhet regn och tunga moln på himlen. Är du istället tvungen att stanna inne av olika anledningar kan du lita på att solen infinner sig och samtliga bilder på Facebook föreställer strandhäng, grillkvällar och båtturer. Du suckar för dig själv och drömmer dig kanske bort till milslånga sandstränder, en myllrande gata kantad av små caféer och blomsteraffärer, en kanottur i en naturskön omgivning eller att posera i solnedgången högst upp på Tour de Eiffel

Det är just dessa tankar som får oss att kämpa på i vardagen när det känns lite motigt och besvärligt. Drömmar. Drömmer du precis som vi på Språkpunkten om att se dig omkring i världen, andas in ny luft, möta nya människor, nya kulturer, se fantastiska platser, lära dig något nytt och kanske träffa vänner för livet? Härligt!

Oavsett vart just ditt drömresmål ligger och vart du väljer att åka, är vi övertygade om att du kommer få minnen för livet. Minnen att komma ihåg den där gråa senhöstdagen.

Jag tycker att vi piggar upp denna stundvis regniga eftermiddag med en liten TÄVLING. Nästa fredag, den 10/8, drar vi en vinnare av en biobiljett (som passar bra just under regniga dagar :-).

Tävlingen lyder:

Vilket är det första resmål som dyker upp i dina tankar när jag säger drömresmål?

För att lämna ditt bidrag, skriv vart ditt drömresmål går och en kort liten motivering om varför i kommentarsrutan nedtill. Det går även bra att lämna ditt bidrag på vår Facebook!

Sedan några veckor tillbaka och under denna vecka råder det semestertider här på Språkpunkten och teamet avlöser varandra. Just den här veckan är det bara jag, Madeleine, och min kollega Clara som finns på kontoret. Vi funderar kring vart våra tankar far iväg när vi tänker på drömresmål.

Här är resultatet av våra topp tre resmål som vi gärna vill besöka/återvända till.

Madeleine

1. Sydney- Australien
Med sin storstadspuls, spektakulära arkitektur, vackra hamn och sin exotiska men ändå så västerländska charm, är det inte svårt att förstå varför Sydney är ett hett resmål för såväl backpackers som studenter.

2. San Sebastián- Spanien
Surfing, salta bad, sol och trevliga människor. En otroligt vacker natur därtill gör att jag redan kan se mig själv promenera ner mot havet med en spansk/svensk ordbok i handen.

3. Shanghai- Kina
Känns kinesiska som rena runskriften för dig också? Hur häftigt vore det inte att kunna tala detta världsomspännande språk och samtidigt minnas tillbaka hur du spenderade en sommar/termin/år i denna fascinerade storstad?

 

Clara

1. Florens- Italien
Toscanas huvudstad fullproppad med konst och magiska vyer. En stad att bli förälskad i gång på gång…

2. Montpellier- Frankrike
En skön och spännande universitetsstad med härlig studentanda och med bara några kilometer ner till havet!

3. Biarritz- Frankrike
En charmig och småskalig ort vid den sydfranska atlantkusten, staden lever upp på sommaren och är en perfekt destination för vågsurfing, sol och bad. Dessutom är det nära till San Sebastián i Spanien om man känner för att utforska flera orter under sin språkresa.

Det är inte så enkelt att bara välja tre resmål, eller hur? Det är bara att börja planera inför framtida resmål och hur du ska gå tillväga för att ta dig dit.

Första steget är att VÅGA. Vill du så kan du! 🙂

Hade gott!

/Madeleine
S
tudierådgivare för college & universitet.
_________________________________________________________________________

Har du också Sydney, San Sebastián, Shanghai, Florens, Montpellier och Biarritz på din topplista? Tveka inte att kontakta oss för mer information om college- & universitetsstudier och språkstudier just där och på många andra platser! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s