Okategoriserat

Upplev Granada!

Vår student Therese som nyligen reste med Språkpunkten till Salerno var tidigare även på språkkurs i den spanska staden Granada. Här kommer en summering från hennes tid i denna spännande studentstad belägen vid foten av den mäktiga bergskedjan Sierra Nevada. Följ med och bli inspirerad! 

Granada är verkligen en stad i Spanien jag kan rekommendera att åka på språkresa till! Över staden höjer sig den vackra bergskedjan Sierra Nevada som ger häftig karaktär. Staden har en jättefin park, det vackra arabiska fortet Alhambra och en gammal stadsdel med smala gränder, här lever flamencokulturen och du har möjlighet till hiking, skidåkning (om man kommer rätt tid på året) eller strandliv. Granada har också en har en unik tapaskultur som gör det lätt att lära känna nytt folk!

Jag var på språkresa där i tre månader i början av året och det är nog den bästa och vackraste tiden att åka på med många blommor och grönska och inte heller är det outhärdligt varmt. Eftersom Granada ligger i en dal var det redan runt 40 grader i slutet av maj!

Mitt syfte med språkresan var att få talet att flyta bättre. Eftersom jag redan pluggat spanska på gymnasiet och en termin på universitetet var det här sista steget för att få spanskan flytande. Jag tvekade lite eftersom det är mycket pengar, men jag känner att det verkligen är värt det och nu pratar jag spanska flytande. Det är något man alltid har användning av och en bra merit att skriva på sitt CV! Skolan har även kurser för nybörjare.

Jag gick på skolan Don Quijote där det gick 50 andra studenter från hela världen. Jag tyckte jättebra om den. Lärarna var fantastiska! Lektionerna pågick varje dag mellan 9-13 och var jätteroliga samtidigt som det inte var inte alltför hårt skolarbete. Lärarna frågade vad som hände i helgen och man skämtade alltid och skrattade mycket och det var inte det  här vanliga tråkiga man lär sig ur skolboken typ: ”Jag har en hund.” Även om det självklart var en del grammatik etc som även skulle läras in!

Efter skolan pratar man dessutom spanska med varandra för det är inte alla som kan engelska och man är inte rädd för att göra misstag för alla pratar med vissa fel, alla är ungefär på samma nivå.

Att bo i en värdfamilj som jag gjorde gör också att du får använda språket och komma närmare kulturen. För att vara första gången utomlands var det också tryggt att få bo i en spansk familj. Och maten du får prova på är en höjdare!

En vanlig dag för mig kunde se ut såhär: 9-13 gick jag i skolan, hade roligt och skrattade ihop med mina lärare och på rasterna satt man i solen och snackade med alla kompisar. Sen hem för att äta lunch hos min  värdfamilj och vidare till en stor fantastisk park med andra studenter för att chilla, sola och plugga. På kvällen gick jag ut och träffade vänner på någon bar och åt middag och eventuellt vidare ut och dansade någonstans. Det finns ett flertal uteställen med bra dansgolv i Granada! På fredagarna gick man ut och dansade till klockan 4! På lördagar eller söndagar tog vi bussen till stranden och vilade ut oss efter en intensiv och rolig vecka!

Det bästa från min Granadaresa: Besöka Alhambra, åka ut till stranden, boendet i min värdfamilj, hiking, flamencodansen, påskfirandet, Mirador del San Nicolas där du har en fantastisk utsikt över staden och att få prova på arabiskt bad (!). Tapaskulturen är också utpräglad och något av det som gör Granada så unikt! Du beställer något att dricka och får även mindre maträtter för max 2 Euro, så du kan bli mätt och komma billigt undan. Detta gjorde att man gick ut varje kväll! Jag har även återvänt till Granada efter min resa och att nu ha kompisar över hela världen är ett stort plus!

Funderar du också på att läsa spanska och upptäcka den färgstarka staden Granada? Vi på Språkpunkten erbjuder kurser på två skolor och hjälper mer än gärna till att svara på frågor rörande studier just här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s