Våra egna resereportage

Juni månad i Lissabon

Under hela Juni firas Lissabons skyddshelgon och staden fullkomligt kokar av festivalstämning! Parader längs gatorna, stora musikevenemang på torgen och små konserter och musik som spelas överallt. Men det kanske mest utmärkande var de stora tunnorna där det grillades salta sardiner, Lissabons specialitet, i varje gathörn(!)

Jag tänkte dela med mig av mitt möte med denna vibrerande stad under en semestervecka i Juni.

Topp 3 saker att göra i Lissabon

  1. Surfa: Vi bokade in en 1-dags kurs med instruktör som hämtade upp oss vid boendet och körde oss till stranden med bäst vågor den dagen. Efter en pedagogisk genomgång på stranden där vi fick öva in de 3 grundpositionerna för att ställa sig upp på brädan bar det ut i det, inte allt för varma, atlantvattnet. Instruktörerna hjälpte oss att hitta de bästa vågorna och coachade oss i vågskvalpet. Att bli en bra surfare tar många år, men att lära sig att stå upp på brädan och åka på vågen in till stranden kan man faktiskt lära sig på ett par timmar. Och vilken känsla det är! Helt magiskt!
  1. Stadsdelen Baro Alto: Det tog oss några kvällar att hitta upp till detta myller av gränder och restauranger, men när vi hittade hit var vi fast. Här kunde man strosa runt om kvällarna, äta god mat och hoppa mellan minibarer med olika tema. De flesta barer är så små att det bara får plats ett eller två bord, så framåt midnatt när det fyller på med mer folk flyttar festen ut på gatan.
  1. Staden Sintra: Vi tog pendeltåget till den närliggande byn Sintra som har anor från 1100- talet och finns med på UNESCOs världsarvslista. Staden ligger på ett högt berg och det finns många vackra vyer, så glöm inte att ladda kameran! Jag rekommenderar även en busstur från Sintra upp till de fantastiska sagoslotten Pena och Moors (dock inget för den åksjuke!)
Blandade ögonblicksbilder

Detta bildspel kräver JavaScript.

Mina Restips
Flyg: Många flyg från Stockholm till Lissabon mellanlandar i Tyskland. Ett tips är att kolla Portugals lokala flygbolag som ofta har direktflighter – TAP Portugal. Resan tar ca. 4 h.

Mat: Ät det som portugiserna lagar bäst – Fisk och skaldjur. Skippa ”turistmaten” så som pizza, pasta och hamburgare vilket ofta är en besvikelse.

Taxi: Åk taxi! Det är mycket billigt med taxiresor i Lissabon, sällan betalade vi mer än €5 för en taxiresa.

Språkkurs i Lissabon
Studera Portugisiska i Lissabon på vår språkskola CIAL Language Centre som ligger mycket centralt belägen i närheten av Eduard VII Park. Skolan har många spännande kurser och du kan bland läsa en kombinerad Språk och Surf kurs!

Läs mer om skolan på vår hemsida: http://www.sprakpunkten.se/allmanna-kurser/portugisiska/portugal/lissabon/sprakkurser-i-lissabon-portugal-cial-language-centre

Kontakta gärna mig om du vill ha flera Lissabon-tips.

Trevlig sommar!
Paula Thelin

paula@sprakpunkten.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s