Studentberättelser

Italienska i sköna Salerno!

Vår student Therese, 23 år, är just hemkommen från en språkresa i Salerno, Italien. I detta inlägg delar Therese med sig av sina erfarenheter och upplevelser från studietiden nere på den soliga Amalfikusten…

Jag kan rekommendera Salerno till dig som vill uppleva södra Italien!

För mig som älskar att uppleva nya kulturer och att lära mig nya språk är en språkresa den perfekta semestern! Detta är andra gången jag åker med Språkpunkten, eftersom de verkligen lyssnar på dina önskemål och hjälper dig att hitta rätt resmål, skola och familj som passar dig.

Första gången var jag i Granada i Spanien 3 månader och den här gången i Salerno i Italien två veckor. Båda gångerna har blivit ett minne för livet!

Att bo i en italiensk familj och att gå på en skola med lärare som är uppvuxna i Salerno och ger dig tips om utflykter, barer, restauranger etc. gör att du kommer närmare kulturen och får uppleva Italien på ett helt fantastiskt sätt än om du skulle åka dit som turist! Dessutom kunde jag ingen italienska innan jag kom till Salerno och på två veckor med lektioner mån-fre 9-13 hann jag lära mig mer italienska än vad jag kunnat ana.

För dig som föredrar personlig undervisning, du vill satsa på språket, och föredrar små klasser är Accademia Leonardo skolan för dig. För dig som gillar att ha mycket folk omkring dig, är social, vill festa samt gillar att lära känna folk från hela världen ska du välja Accademia Italiana, en annan språkskola i Salerno. Där gick det 50 personer. Vi var bara 10 pers på skolan och 4 som var sociala vilket gjorde att jag ibland kände mig ensam. Å andra sidan gjorde det att jag fick skaffa mig vänner på andra sätt. Genom att spela fotboll på stranden lärde jag känna folk från lokalbefolkningen, vilket jag i och för sig inte hade gjort om jag gått på Accademia Italiana. Men jag har gått på en språkskola i Spanien förut med 50 pers förut och vet att jag föredrar det. Men det beror på hur du är som person!

Ett minus med Salerno för mig det inte finns några uteställen där man kan dansa och för mig som älskar att dansa skulle jag välja en större stad med bättre nattliv om jag åker på språkresa till Italien igen.

Att bo i en italiensk familj gör att du automatiskt kommer närmare kulturen och måste använda språket vilket är positivt för språkträningen. Dessutom om du väljer halvpension får du smaka hemlagad typisk italiensk mat vilket är ett stort plus! På tal om mat, jag hade ju hört att italiensk mat skulle vara god men den var hundra gånger bättre än vad jag förväntat mig! Och glassen, mamma mia!

Salerno har en stor gammal stadsdel med smala gränder där det är mysigt att strosa runt och tvätten hänger sådär typiskt italienskt från alla balkonger. Dessutom är den lagom stor och du känner dig trygg om du går hem själv på natten.

Ett minus med Salerno är att stranden inte särskilt vacker! Om du vill hitta vackra stränder får du ta en buss till intilliggande stränder. Dock att ha havet 5 min bort som är varmt jämfört med svenska mått mätt gjorde att jag inte brydde mig och badade mycket i Salerno alla fall.

Värt att besöka är Pompei, Amalfikusten samt Chitarra, en intilligande stad med fina stränder!

Jag hade inte varit i Italien innan, men landet har nu fått en plats i mitt hjärta! Och jag kommer absolut att återvända till detta land med härligt klimat, fin natur, vackra bad, trevlig befolkning, glass som kan bli ens död och mat lagad med stor fantasi och känsla som är hundra gånger bättre än man kunnat drömma om! Och ett stort plus är att jag har lärt mig mycket mer italienska än jag trott var möjligt på endast två veckor! Jag tvekade mycket innan för jag tyckte det var mycket pengar som skulle gå åt men det är värt det! Nu blir det kanske Frankrike och lära mig franska nästa gång!

Therese, 25/6 2012

Detta bildspel kräver JavaScript.

Blir du inspirerad att åka på en språkkurs till Salerno i sommar eller höst? Läs gärna mer om denna italienska pärla här och kontakta oss för frågor!

3 reaktioner till “Italienska i sköna Salerno!”

  1. Hej Therese!

    Vad härligt att läsa ditt blogginlägg om just språkresa i Salerno 🙂 Jag ska åka dit nu den 19 juni och gå på språkkurs i två veckor jag också 🙂
    Känns som denna stad kan passa mig perfekt!

    Kram Lisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s